flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним, які знайомились з чоловіками у соціальних мережах під приводом знайомства із жінками та заволодівали їх майном, обрано запобіжний захід

09 липня 2020, 17:14

До Малиновського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом особам в рамках досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статтею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини вчинене щодо малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу) та частиною другою статтею 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Сьогодні, 09 липня 2020 року, суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом особам та задовольнив їх.

За версією слідства, зловмисники «полювали» на чоловіків у соціальних мережах під приводом знайомства із жінками. Спільники викрадали потерпілих під час особистих зустрічей та, погрожуючи фізичним насильством, заволодівали їх коштами та цінним майном. До складу злочинної групи входило троє чоловіків, 1993, 1994, 1997 років народження, та одна жінка, 1999 року народження.