flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали з робочим візитом щодо обговорення проектів «Правил організації ефективного кримінального та цивільного судочинства»

06 березня 2020, 16:23

06 березня 2020 року в Малиновському районному суді м. Одеси відбулося публічне обговорення проектів «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства», задля ознайомлення з проектами відповідних Правил та обговоренням механізмів їх практичного впровадження.

У зустрічі прийняли участь голова Малиновського районного суду м. Одеси Лічман Леонід, разом з заступниками та суддями кримінальної та цивільної палати, міжнародний експерт Проекту, суддя-спікер заступник голови Амстердамського окружного суду (Королівство Нідерланди) Естер де Рой, міжнародний експерт Проекту, радник з питань верховенства права регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні Саймон Ван Дер Шенк, експерт у галузі якості правосуддя, професор Університету Утрехта (Королівство Нідерландів) Філіп Ланбрук, заступник голови Одеського апеляційного суду Дрішлюк Андрій, а також голова правління ГО Експертно-аналітична агенція «Група 2 травня» Тетяна Герасимова а також члени робочої групи проекту.

Нагадуємо, що Рішенням Ради суддів України № 14 від 28.02.2020 було визначено пілотними судами з запровадження «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства»: Одеський апеляційний суд, Малиновський районний суд міста Одеси, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області.

Початок застосування Правил в пілотних судах заплановано з 01 липня 2020 року.