flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеські школярі стали учасниками імпровізованого засідання суду

21 лютого 2020, 15:58

Сьогодні, 21 лютого 2020 року, до суду завітали учні Одеської ЗОШ №110, які прийняли участь у цікавому заході – правопросвітницькій грі у формі імпровізованого судового засідання на тему: «Незаконний продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів». В якості фабули учасники розглянули реальну судову справу, для цього вони об’єдналися у 3 команди: «Судді», «Захист» та «Обвинувачення». Куратором групи «Судді» стала суддя Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва, наставниками групи «Захист» виступав голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, а групи «Обвинувачення» - начальник управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Одеської області Юрій Шарнін. Для відтворення «повної картини» учасники дотримувалися форм поводження, прийнятих у суді, вдало інсценували судовий процес та у підсумку «винесли рішення».

 

Голова суду Лічман Леонід та заступник голови суду Іщенко Олександр, розповіли учням про діяльність суду і побажали успіхів у навчанні та у виборі професії.

 

Після закінчення «судового засідання» дітям було проведено оглядову екскурсію приміщень суду та ознайомлено із структурою та організацією його роботи.

Урок у формі судового засідання - не нова практика в методиці викладання, тому учасниками Міжвідомчого комітету розроблений єдиний навчальний курс для проведення спільних з представниками системи безоплатної правової допомоги, поліції, прокуратури, адвокатури, судів, просвітницьких заходів для молоді, за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи. Від системи безоплатної правової допомоги на заході в якості модератора та ведучої виступила директорка Регіонального центру з надання БВПД Світлана Клішина.