flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання за обвинуваченням в умисному вбивстві під час подій 2 травня 2014 року відкладено

13 травня 2019, 17:11

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси знаходиться обвинувальний акт у скоєнні злочину, а саме в умисному вбивстві під час масових заворушень, які відбувалися 02 травня 2014 року.

Справа розглядається колегіально у складі з двох професійних суддів та трьох присяжних.

Адвокатом до суду була подана скарга на скасування рішень органу досудового розслідування щодо відмови у визнанні осіб потерпілими. Відповідно до вимог КПК України вказані скарги розглядаються за обов’язковою участю захисника.

На сьогодні, 13 травня 2019 року, було призначено судове засідання.

У зв’язку з відсутністю заявника по скарзі, судове засідання було відкладено на 12 червня 2019 року о 16 годині 00 хвилин.

Слід зазначити, минуле судове засідання не відбулось з цієї ж підстави.

Особа обвинувачується в активній участі у масових заворушеннях, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч.2 ст.294 КК України), закінченому замаху на умисне вбивство, тобто на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, умисному вбивстві двох або більше осіб, з хуліганських мотивів, виконавши усі дії, які вважав необхідним для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі (ч.2 ст. 15, п.п. 1, 5, 7, ч2. ст. 115 КК України), посяганні на життя працівника правоохоронного органу, тобто замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ст.348 КК України).