flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років позбавлення волі за смертельне ДТП на Тираспольському шосе

07 травня 2019, 11:38

Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив вирок, яким визнав особу винною у скоєнні злочину передбаченого ч.3 ст. 286 КК України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб.

Особі призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять  років з позбавленням керувати транспортним засобом строком на три роки.

Потерпілими до суду було подано цивільний позов за моральну шкоду у сумі 1,5 мільйона гривень. Суд частково задовольнив цивільний позов потерпілих на суму 100 000 гривень за моральну шкоду.

При визначені виду та міри покарання обвинуваченій, судом враховано ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винної, її вік та соціальне положення, характер, мотиви та обставини вчиненого злочину, а також обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Головуючий суддя – Старіков Олексій Олександрович.

На даний час вирок не набрав законної сили.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженню можна здійснити за номером - 521/15190/18

Інформаційно: 02 червня 2018 року обвинувачена керувала автомобілем по вул. Тираспольське шосе.  В цей час, на проїзну частину вказаної вулиці, до нерегульованого пішохідного переходу, вийшла жінка, яка на руках тримала малолітню дитину 2015 року народження. Обвинувачена не вжила належних і своєчасних заходів для зменшення швидкості свого руху, або зупинення автомобіля у разі потреби, в результаті чого скоїла наїзд на пішоходів. У зв’язку з виникненням ДТП настали суспільно небезпечні наслідки у вигляді загибелі двох осіб.