flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітників органів МВС засуджено до 5 років позбавлення волі за незаконне затримання особи та одержання неправомірної вигоди

03 травня 2019, 14:30

Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив вирок, яким визнав винними двох осіб, які є колишніми співробітниками органів внутрішніх справ та співробітника поліції.  Двоє осіб обвинувачувалися у незаконному затриманні особи та разом з третьою особою обвинувачувалися в одержанні неправомірної вигоди за непритягнення затриманого до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотиків.

Двом обвинуваченим призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади які пов’язані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на 3 роки. Також, одного з цих осіб, а саме співробітника поліції, суд позбавив спеціального звання – старшого лейтенанта поліції.

Третьому обвинуваченому призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права обіймати посади які пов’язані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на 2 роки.

При визначені виду та міри покарання обвинуваченому, судом враховано ступінь тяжкості вчинених злочинів, особи винних, їй вік та соціальне положення, характер, мотиви та обставини вчинених злочинів, а також обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Головуючий суддя – Гарський О.В.

На даний час вирок не набрав законної сили.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженню можна здійснити за номером - 521/4469/16-к.

Інформаційно: 20 листопада 2011 року двоє осіб, які не є співробітниками поліції, за попередньою змовою зі співробітником поліції, незаконно затримали особу та вимагали у його знайомого неправомірну вигоду за незаконне зберігання та збут наркотичних засобів. Після отримання неправомірної вигоди вказані особи були затримані.