flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації щодо відсутності онлайн-трансляції судового засідання за обвинуваченням Одеського міського голови

16 січня 2019, 19:00

У зв’язку з поширенням у ЗМІ недостовірної інформації про відсутність онлайн трансляції судового засідання за обвинуваченням Одеського міського голови та інших посадових осіб повідомляємо наступне.
1 січня 2019 року набрав чинності ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування» № 2469-VIII від 21.06.2018 року, яким були внесені зміни у ч.5 ст. 27 КПК України, відповідно до якої під час судового розгляду забезпечується повне фіксування судового засідання та процесуальних дій за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів.
На даний час, суд не має технічної можливості проводити відеозапис судового засідання одночасно з трансляцією судового засідання до мережі Інтернет.
При цьому, пріоритетом є додержання судом під час судового розгляду п.5 ст. 27 КПК України.
Також, 14 січня 2019 року у судовому засіданні, з урахуванням думки учасників кримінального провадження, для дотримання вимог ст. 346 КПК України (заборона присутності свідків у залі судового засідання) було прийнято рішення про зупинення онлайн трансляції у зв’язку з дослідженням доказів та допиту свідків.
Разом з цим, повідомляємо, що жодних обмежень щодо відеофіксації судового розгляду представникам ЗМІ не було.
Варто зазначити, що поширена у ЗМІ недостовірна інформація є необґрунтованою та негативно впливає на сприйняття судової влади в суспільстві.
Просимо звертатися за отриманням або уточненням інформації до першоджерела, а саме до прес-служби суду.