flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось засідання круглого столу з питань громадських рад при судах Одеси

03 грудня 2018, 10:52

Голова Малиновського районного суду м. Одеси Лічман Леонід Григорович взяв участь в обговорені викликів та перспектив роботи громадянського суспільства у форматі громадських рад, як консультативно-дорадчого органу при судових установах.

Приміщення регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу  (РП КМЄС) у м. Одесі стало діалоговою платформою для представників суддівської  спільноти,  адвокатів та правників, представників Центру безоплатної вторинної допомоги та Державної судової адміністрації, а також для представників громадянського суспільства Одеського регіону, які зібрались за круглим столом задля обговорення діяльності публічних рад при судах міста Одеси. 

Координатор регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у м.Одесі Пол Кірван у своєї промові зауважив на значенні розширення участі громадянського суспільства у формуванні та реалізації владної політики держави, а радник з питань верховенства права регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у м.Одесі Саймон Ван Дер Шенк презентував практики ЄС та України у роботі судів з громадянським суспільством.

Зустріч сприяла обміну думок щодо питання взаємодії судової влади та громадськості з метою підвищенні рівня довіри суспільства до судової влади, налагодженні ефективної взаємодії органів судової влади з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної судової політики.