flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі відбувся інтерактивний семінар для суддів-спікерів та прес-секретарів

16 лютого 2018, 11:40

14, 15 лютого 2018 року в місті Одесі за ініціативи Комітету з комунікацій Ради суддів України, Національною школою суддів України спільно з українсько-канадським Проектом “Підтримка судової реформи”розпочався дводенний семінар на тему: “Комунікаційна діяльність суду”.

 В данному семінарі взялі участь і представники Малиновського районного суду міста Одеси: суддя-спікер - Сергій Черевко, суддя-спікер- Ігор Бобуйок , головний спеціаліст із зв'язків зі ЗМІ- Катерина Самойленко .

  Тренерами на семінарі стали член РСУ, суддя Львівського окружного адміністративного суду, голова Комітету з питань комунікації Олександр Сасевичта головний спеціаліст Прес-служби органів суддівського самоврядування, сертіфикований бізнес-тренер, автор тренінгів з комунікації Ольга Какауліна.

У ході семінару тренери роз’яснили питання щодо організації комунікаційної діяльності суду, ролі, завдань та сфери відповідальності голови суду, судді-спікера та прес-секретаря. Також учасники семінару розглянули розподіл функцій між суддями та працівниками суду, які відповідальні за побудову ефективної взаємодії судів із громадськістю.

Cуддя Львівського окружного адміністративного суду, член Раді суддив України Олександр Сасевич детально зосередив увагу учасників семінару на питаннях щодо іміджу та поведінки суддів у комунікації зі ЗМІ, щодо встановлення та підтримки плідної співпраці з регіональним прес-центром, використання соціальних медіа в роботі суду.

   Головний спеціаліст Прес-служби органів суддівського самоврядування, сертіфикований бізнес-тренер, автор тренінгів з комунікації Ольга Какаулінарозповіла учасникам семінару про необхідність донесення інформації до громадян простою мовою, яка буде зрозуміла усім верствам населення.

Учасники семінару активно працювали в малих групах,  після чого результати роботи презентували колегам та обговорили найбільш актуальні питання з практики суддів та працівників апаратів судів.