flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі за державну зраду Стремоусову К.С.

18 жовтня 2023, 11:56

Сьогодні, 18 жовтня 2023 року суд ухвалив вирок, яким визнав винним Стремоусова Кирила Сергійовича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111, ч.2 ст.111, ч.5 ст. 111-5 КК України.  Визнав останньного виним у державній зраді, тобто у діяннях, умисно вчинених на шкоду суверенететові, територіальній цілісності та недоторканності, державній та інформаціній безпеці України та у колабораційній діяльності, тобто у зайнятті громадянином України посади, пов’язаної х виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.  

Під час судових дебатів, сторона обвинувачення просила визнати Стремоусова К.С. винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей.

В свою чергу, захисник Стремоусова К.С. просила постановити виправдовувальний вирок у відношенні обвинуваченого.

Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Кримінальне провадження: 490/6107/22

Онлайн трансляція судового засідання:

https://www.youtube.com/watch?v=HjMSKZM2L4A