flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато судовий розгляд за обвинуваченням заступника начальника відділу з режиму та нагляду Херсонського слідчого ізолятора №1

26 вересня 2023, 11:56

Сьогодні, 26 вересня 2023 року відбулось судове засідання за обвинуваченням громадянина України у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 КК України).

Кримінальне провадження розглядається у спеціальному провадженні  (in absentia) - за відсутністю обвинуваченого.

В ході судового засідання прокурором було проголошено обвинувачення висунуте громадянину, визначено порядок і обсяг дослідження доказів, та погожено графік наступних судових засідань.

Наступне судове засідання призначено на 9 жовтня 2023 року на 13.00

Інформаційно: особа обвинувачується у тому, що перебуваючи на посаді старшого інспектора відділу нагляду і безпеки «Снігурівська виправна колонія № 5» надав добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою російської федерації та добровільно зайняв посаду заступника начальника відділу з режиму та нагляду Херсонського слідчого ізолятора №1 Управління служби виконання покарань по Херсонській області.

Після чого розпочав виконувати вказівки і розпорядження керівників окупаційної адміністрації російської федерації на вищевказаній посаді.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.