flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо судового засідання за обвинуваченням осіб-іноземців у контрабанді героїну

21 вересня 2023, 11:14

На розгляді у Малиновському районному суді м. Одеси (головуючий суддя: Черевко С.П.) перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням двох іноземців у контрабанді наркотичних засобів, тобто їх переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 305 КК України).

В ході судового засідання суд задовольнив клопотання прокурора та продовжив у відношенні кожного з обвинувачених запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб.
Також, судом було розглянуто низку клопотань сторони захисту, у тому числі відводи перекладачу та прокурору, в задоволенні яких судом було відмовлено.

Разом з цим, суд задовольнив клопотання обвинувачених щодо етапування останніх до Одеського слідчого ізолятора.

Наступне судове засідання призначено на 27 жовтня 2023 року на 12.00.

Інформаційно: два чоловіка, громадяни Румунії, у вересні 2022 року, перетнули державний кордон України, після чого, з метою отримання раніше незаконно переміщеного через митний кордон України 185,87 кг. особливо небезпечного наркотичного засобу героїну, здійснили дії, направлені на його отримання з метою подальшого переміщення до країн ЄС.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.