flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо судового засідання за обвинуваченням особи у публічних закликах до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території

14 вересня 2023, 16:13

Сьогодні, 14 вересня 2023 року відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням громадянина у колабораційній діяльності, а саме у публічних закликах до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч.5 ст. 111-1 КК України).

Під час підготовчого судового засідання  прокурор заявив клопотання про проведення спеціального судового провадження (in absentia).

Захисник не заперечував.

Суд задовольнив клопотання прокурора та призначив судовий розгляд у  спеціальному судовому провадженні (in absentia).

Наступне судове засідання призначено на 22 вересня 2023 року о 11.30.

Інформаційно: у вересні 2022 року, обвинувачений перебуваючи в тимчасово окупованому  м. Херсоні, здійснив публічні заклики мешканців тимчасово окупованого міста Херсона до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території м. Херсона, шляхом надання інтерв'ю.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.