flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання за обвинуваченням особи у здобутті та передачі інформації щодо розташування, рух і переміщення ЗСУ триває

11 вересня 2023, 16:16

Сьогодні відбулось чергове судове засідання за обвинуваченням особи у державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненим громадянином України на шкоду суверенитетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інфомаційній безпеціі України: надання державі, іноземній організації та іх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинене в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України) та у вчинені кримінального правопорушення за ознаками: зберігання, придбання бойойвих припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Під час судового засідання продовжено дослідження доказів у кримінальному провадженні. Наразі, оголошено перерву для дослідження речових доказів у наступному судовому засіданні. Судовий розгляд триває.

Наступне судове засідання призначено на 13 жовтня о 15.45.

Інформаційно:  особа обвинувачується у тому, що погодилась співпрацювати з розвідувальними органами РФ, виконувати іх спеціальні завдання на шкоду Україні і  здобувати та передавати їм розвідувальну інформацію щодо України. А саме у передачі співробітникам розвідувальних органів РФ інформацію про розташування, рух і переміщення військових підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Також, особа обвинувачується у незаконному придбанні та зберіганні бойових припасів.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.