flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо судового засідання за обвинуваченням в.о. начальника Податкової служби Херсонської області

04 липня 2023, 16:07

Сьогодні, 4 липня 2023 року, відбулось чергове судове засідання, яке здійснюється за спеціальною процедурою In absentia, за обвинуваченням особи у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч.5 ст.111-1 КК України).

Під час судового засідання суд продовжив досліджувати докази сторони обвинувачення.

Наступне судове засідання призначено на 17 серпня 2023 року на 15 годину 00 хв.

Інформаційно: досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин, приблизно на початку червня 2022 року погодився на пропозицію представників країни-агресора та добровільно зайняв посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади, а саме «исполняющего обязанности» начальника т.зв «Налоговой служби Херсонской области», створеної на тимчасово окупованій території м. Херсона та Херсонської області.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.