flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо судового засідання за обвинуваченням у зборі та передачі даних щодо дислокації воєнних об’єктів ЗСУ

05 травня 2023, 11:39

 4 травня 2023 року відбулось судове засідання за обвинуваченням особи у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові , територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, вчинені в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України) та у незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин та бойових припасів (ч.1 ст. 263 КК України).


Під час судового засідання було розпочато судовий розгляд, оголошено обвинувальний акт та визначено порядок та обсяг доказів, що підлягають дослідженню. 

Також, відбувся допит обвинуваченого, під час якого він повністю визнав свою вину, підтвердив обставини скоєного правопорушення.  При цьому, громадянин в скоєному не розкаявся та виклав ідеологічні переконання свого вчинку. 

Також, було розпочато дослідження документів доказів сторони обвинувачення. 


Наступне судове засідання призначено на 19 травня 2023 року  на 13.30 годин.


Інформаційно:


Громадянин обвинувачується у тому, що будучи обізнаним про те, що на території України ведений правовий режим – воєнний стан, у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України у березні-квітні 2022 року з власної ініціативи вийшов на зв'язок із представниками спеціальних служб російської федерації та почав виконувати їх завдання щодо збору та передачі інформації щодо об’єктів критичної інфраструктури, дислокації та переміщення військових й військової техніки, тобто здійснив інтелектуальний перехід на бік ворога.

Вступив у співробітництво із представниками головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації.

У період з квітня по травень 2022 року здійснив об’їзд можливих місць дислокації військ та техніки Збройних сил України та території Одеси та Одеської області та передав інформацію про місце дислокації військ  «куратору» спецслужб російської федерації.

Громадянин знаходячись у м. Одесі, придбав у невстановленої особи вибухові речовини, та бойові припаси, які у дорожній сумці перемістив до напівзруйнованої будівлі. Надалі, зберігав за вказаним місцем вибухові речовини та бойові припаси до їх вилучення співробітниками правоохоронного органу України.