flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо судового засідання за обвинуваченням у колабораційній діяльності

03 травня 2023, 13:10

На сьогодні, 03.05.23 було призначено судове засідання за обвинуваченням особи у добровільному зайнятті громадянином України посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 КК України).

Під час судового засідання судом було досліджено письмові докази. Наступне судове засідання призначено на 17 травня 2023 року на 10.00.

Інформаційно:

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин у період другої декади травня 2022 року погодився на пропозицію невстановлених осіб з числа військовослужбовців та представників спецслужб РФ у місті Херсон та добровільно зайняв посаду так званого «следователя Днепровского городского отдела полиции ГУ МВД Херсонской области», тобто посаду у незаконно створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території міста Херсон правоохоронному органі. У подальшому, за власною ініціативою, зайняв посаду «следователя Суворовского городского отдела полиции ГУ МВД Херсонской области». З моменту свого призначення, здійснював повноваження слідчого щодо розслідування кримінальних справ, чергував у складі слідчо-оперативних груп на території тимчасово окупованого м. Херсона, проводим допити свідків, огляди, огляди місця подій та інші слідчі дії.