flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одному обвинуваченому у справі щодо масових заворушень у Державній установі «Південна виправна колонія №51» змінено запобіжний захід.

01 червня 2022, 14:14

Сьогодні, 01.06.2022 року, в судовому засіданні судом частково було задоволено клопотання сторони обвинувачення, а саме одному обвинуваченому було змінено запобіжний захід з тримання під вартою на інший, не пов’язаний з позбавленням волі. Трьом обвинуваченим було продовжено запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі. Двом обвинуваченим було продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. У відношенні одного обвинуваченого клопотання щодо продовження запобіжного заходу було відкладено у зв’язку із хворобою.

Наступне судове засідання, згідно погодженого графіку, призначено на 25 липня 2022 року об 11 годині 00 хвилин.

Нагадаємо, в провадженні суду перебуває кримінальне провадження стосовно семи осіб, обвинувачених у вчиненні масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особами, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя, що призвело до тяжких наслідків та вчинення нападу на адміністрацію установи виконання покарань особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі у ДУ «Південна виправна колонія №51.
В результаті чого було паралізовано роботу ПВК №51, пошкоджено та знищено майно ДУ «ПВК № 51» на загальну суму 791 479 гривень 11 копійок, майно ДУ «ОВК № 14» на загальну суму 353 101 гривня, а також нанесено тілесні ушкодження 17 працівникам адміністрації.