flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, який підозрюється у зґвалтуванні та пограбуванні 22-річної дівчини

28 вересня 2021, 17:10

До Малиновського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статтею 152 Кримінального кодексу України (вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування)) та частиною 2 статтею 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров'я потерпілого.
Сьогодні, 28 вересень 2021 року, суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному та задовольнив його.

За версією слідства, 24 вересня 2021 року, приблизно о 23:00 годині, підозрюваний, 1991 року народження, наздогнав раніше незнайому йому 22-річну потерпілу, яка поверталась додому через парк «Савицького» у м. Одесі, де затягнув її у кущі із застосуванням фізичного насильства вчинив над останньою дії сексуального характеру під час яких підозрюваний відкрито заволодів належним потерпілій мобільним телефоном та грошима у розмірі 3700 гривень.