flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Впровадження Служби волонтерів у суді

28 травня 2021, 16:04

Сьогодні, 28 травня 2021 року у суді проведено захід на тему «Впровадження Служби волонтерів у суді».

З вітальними словами до учасників заходу звернулись голова суду Лічман Леонід Григорович та керівник апарату суду Савенко Валентина Анатоліївна, які розповіли про роботу у суді та головні аспекти впровадження служби волонтерів до суду.

За результатами заходу учасниками були обговорені важливі питання щодо співпраці та забезпечення комунікації між органами системи правосуддя та громадою, створення атмосфери «дружнього до людини» суду, комфортних умов перебування відвідувачів суду у судовому приміщенні та зменшення психологічної напруги, що сприятиме підвищенню довіри громадян до системи правосуддя шляхом впровадження служби волонтерів у судах.

 

Наприкінці заходу керівником апарату суду Савенко Валентиною Анатоліївною для студентів було проведено екскурсію у приміщенні суду.

Участь у даному заході взяли: голова суду Лічман Л.Г., керівник апарату суду Савенко В.А., директор Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Клішина С.О., представники від навчальних закладів: директор навчально-наукового інституту морського права та менеджменту Савінова Н.А. разом з доцентом кафедри загальноправових дисциплін навчально-наукового інституту морського права та менеджменту НУ «Одеська морська академія» Палько В.І., декан факультету адвокатури НУ «Одеська юридична академія» Хижняк Є.С. разом із студентами даних закладів, а також головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС «Право-Justice» Анна Адамська-Галлант за допомогою платформи «Zoom», а також головні національні експертки Проєкту ЄС «Право-Justice»: Поліна Лі та Євгенія Бондаренко.

Нагадаємо, що 24 вересня 2020 року Малиновський районний суд м. Одеси виступив модельним судом у реалізації проекту «Служби волонтерів у судах», про що підписано Меморандум про співпрацю.