flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у викраденні та катуванні двох громадян Греції обрано запобіжний захід

16 квітня 2021, 00:14

 

До Малиновського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою трьом чоловікам та одної жінки в рамках досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); частиною 2 статтею 127 Кримінального кодексу України (катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та частиною 2 статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб)

Сьогодні, 15 квітня 2021 року, суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом підозрюваним та задовольнив його.

За версією слідства, 35-річна підозрювана будучи цивільною дружиною 55-річного потерпілого – громадянина Греції, від якого у них є спільна дитина, знала про його грошові статки. Так, на початку лютого 2021 року у підозрюваної та трьох підозрюваних виник умисел направлений на викрадення 55-річного потерпілого та його 27-річного племінника, з метою отримання від них грошових коштів та нерухомого майна, якими останні володіють.

Для реалізації злочинного наміру підозрювана заманила 55-річного потерпілого та його 27-річного племінника до квартири, де на них чекали спільники, які позбавили потерпілих волі, застосовували до них фізичне насилля та катували їх, а саме: погрожували вогнепальною зброєю, прикладали до горла ніж та приставляли гарячу праску до спини.

Зазнаючи катувань: 55-річний потерпілий передав підозрюваним грошові кошти у сумі 17 325 000 гривень, а 27-річний потерпілий грошові кошти у сумі 198 000 гривень.