flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Положення про загальну канцелярію

22 липня 2013, 15:38

ПОЛОЖЕННЯ

про загальну канцелярію Малиновського районного суду міста Одеси

1. Загальні положення

1.  Загальна канцелярія Малиновського районного суду міста Одеси (далі - суд) утворюється відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і Положення про апарат Малиновського районного суду м. Одеси та є структурним підрозділом Малиновського районного суду міста Одеси.

2.  Загальна канцелярія суду в своїй діяльності керується Конституцією України, Кодексом законів про працю України, Цивільним процесуальним кодексом України, Кримінально-процесуальним кодексом України, Кодексом адміністративного судочинства України, Законами України "Про судоустрій і статус суддів", "Про державну службу", "Про засади запобігання і протидії корупції" та іншими законами України, актами Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства та нормативними документами, що регламентують діяльність судових органів, Інструкцією з діловодства в місцевому загальному суді, наказами Державної судової адміністрації України та територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області, Інструкцією щодо користування персональним комп'ютером, Інструкцією користувача .комп'ютерною програмою документообігу загальних судів «Д-3», Положенням про апарат Малиновського районного суду м. Одеси, Положенням про порядок користування автоматизованою системою документообігу Малиновського районного суду м. Одеси; Інструкцією про заходи пожежної безпеки у Малиновському районному суді м. Одеси, Загальними правилами поведінки державного службовця, Правилами поведінки працівника суду, Правилами внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату Малиновського районного суду м. Одеси, наказами і розпорядженнями голови суду та керівника апарату суду, а також цим Положенням.

3. Загальний контроль за ефективністю діяльності загальної канцелярії суду здійснює керівник апарату суду.

4. За посадами до складу загальної канцелярії суду входять працівники апарату суду (державні службовці та службовці), які закріплюються відповідним наказом керівника апарату суду.

5.  Загальну канцелярію суду очолює відповідальна посадова особа, визначена наказом керівника апарату суду з числа секретарів суду.

Відповідальна особа за організацію діяльності загальної канцелярії суду здійснює організаційно-розпорядчі функції на виконання основних завдань, покладених на загальну канцелярію, що визначені в цьому Положенні.

Відповідальна особа за організацію діяльності загальної канцелярії суду несе персональну відповідальність за виконання цих завдань. •

Відповідальній особі за організацію діяльності загальної канцелярії суду безпосередньо підпорядковані працівники загальної канцелярії.

*

У разі тривалої відсутності (перебування у відпустці, на лікарняному, у відрядженні тощо) відповідальної особи за організацію діяльності загальної канцелярії, тимчасове виконання її обов'язків покладається на працівника канцелярії наказом керівника апарату суду.           «

6.   Працівники загальної канцелярії призначаються на посади і звільняються з посад керівником апарату суду.

7.     Посадові та функціональні обов'язки працівників загальної канцелярії суду визначаються керівником апарату суду.

Відповідальна особа за організацію діяльності загальної канцелярії суду розподіляє обов'язки між працівниками канцелярії, а в разі службової необхідності здійснює перерозподіл обов'язків між ними. Працівники загальної канцелярії підпорядковуються відповідальній особі з питань діяльності канцелярії в межах виконуваних ними обов'язків.

8.          Свою роботу загальна канцелярія суду проводить в умовах налагодженої взаємодії з іншими працівниками апарату суду.

9.    Правовий статус працівників загальної канцелярії суду визначається Законом України «Про судоустрій і статус суддів», Законом України «Про державну службу», іншими законами та нормативно-правовими актами України, відповідними положеннями та посадовими інструкціями.

2. Основні завдання загальної канцелярії суду

1.     Основними завданнями загальної канцелярії суду є забезпечення роботи з документами з моменту їх надходження до суду та передачі керівництву суду, структурним підрозділам суду, працівникам апарату суду.

2.  Загальна канцелярія суду відповідно до покладених на неї завдань здійснює:

2.1. щоденний протягом робочого часу прийом та реєстрацію документів, що подаються в порядку цивільного та адміністративного судочинства (у тому числі матеріалів, надісланих електронною поштою; кореспонденції, яка надійшла засобами поштового зв'язку, кур'єрською службою доставки), а саме: заяв про перенесення слухання по справі; клопотань та іншої документації у справах, що знаходяться у провадженні суддів; заяв на отримання копій судових рішень, заяв на ознайомлення з матеріалами судових справ, звернень громадян, апеляційних скарг. Прийняття судових справ і вхідної кореспонденції від кур'єра здійснюється за пред'явленням документа, що посвідчує його особу та належність до організації;

2.2.   перевірку кореспонденції в день її надходження, цілісності пакетів та конвертів і відповідності їх адресування, з дотриманням установлених правил безпеки розкриття конвертів та пакетів, перевірку відповідності вкладень в описі; складання акту в разі одержання матеріалів у пошкодженій упаковці або виявленні відсутності будь-якого документа чи додатка до нього при відкритті конверта (пакета);

2.3.  реєстрацію одержаних матеріалів у КП «Д-3»;

2.4.  розкладення документації по справам, що знаходяться у провадженні суддів, по персональним папкам суддів у термін - до кінця робочого дня;,

2.5.   реєстрацію запитів вищестоящих судів, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради юстиції, органів суддівського самоврядування, Служби безпеки України, органів прокуратури та досудового розслідування* центральних та місцевих органів державної та виконавчої влади та ін.;

2.6.  реєстрацію звернень з адміністративно-господарських питань та з питань організації діяльності суду в КП «Д-3»;

2.7.  роздрукування відповідних реєстрів для передачі матеріалів за належністю;

2.8.    реєстрацію заяв на видачу судових документів та заяв на ознайомлення з матеріалами судових справ, що знаходяться в архіві суду та роздрукування відповідного Реєстру;

2.9.  ведення номенклатурних справ загальної канцелярії;

*

2.10.  зберігання судових справ та інших матеріалів, вчасну передача їх за належністю.

3. У разі надходження на адресу суду документів з грифом «ДСК», то такі документи реєструються в загальному порядку із додаванням у журналі реєстрації вхідної кореспонденції «ДСК» та у відповідній обліково-статистичній картці до реєстраційного номеру документа позначки «ДСК».

3. Права загальної канцелярії суду

3. Загальна канцелярія суду має право:

3.1.   вивчати документи, інші матеріали, що стосуються роботи загальної канцелярії суду і надавати відповідні пропозиції та рекомендації з метою її удосконалення;

3.2.   вносити обґрунтовані пропозиції керівнику апарату суду для обговорення на зборах суддів, нарадах працівників апарату суду щодо розв'язання проблемних питань організації роботи загальної канцелярії суду, покращення умов, удосконалення форм і методів роботи, забезпечення налагодженої взаємодії з працівниками апарату суду;

3.3. отримувати від працівників апарату суду та суддів інформацію необхідну інформацію для виконання своїх завдань та обов'язків.

4. Відповідальність загальної канцелярії суду

1.    Відповідальність працівників загальної канцелярії суду визначається чинним законодавством та відповідними посадовими інструкціями працівників апарату суду.

2.          Працівники загальної канцелярії є відповідальними за збереження документів, у тому числі, процесуальних, а також за нерозголошення інформації, що міститься в них.

Про втрату документу працівник загальної канцелярії зобов'язаний негайно повідомити керівника апарату суду та скласти акт у двох примірниках, один з яких залишається у керівника для відповідного реагування, другий - у працівника канцелярії згідно накладеної резолюції за втрачений документ та, у раз| необхідності, приєднується до матеріалів справи (провадження, наряду, переведення), до якої мав бути долучений втрачений документ.

5. Заключні положення

До цього Положення можуть вноситися доповнення та зміни за погодженням з головою суду, що затверджуються керівником апарату.