flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про внесення змін до деяких законодавчих актів

23 грудня 2011, 15:37

Згідно Закону України від 15.11.11р. №4025-17 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності» внесено зміни в статтю 154 Кримінально – процесуального кодексу України, та передбачено, що застава полягає у внесенні коштів у національній грошовій одиниці на спеціальний рахунок, визначений у порядку, затвердженому постановою Кабінетом Міністрів України від 11 січня 2012 року №15.

Такий депозитний рахунок відкрито в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Одеській області для всіх місцевих загальних судів Одеської області (65005, м. Одеса, вул. Бабеля,2. тел./факс (0482) 32-34-06.

Застава може бути внесена підозрюваним, обвинуваченим підсудним, іншою фізичною чи юридичною особою.

Забороняється внесення застави юридичними особами державної або комунальної власності або такими, що фінансуються з місцевого, державного бюджету, бюджету АРК, або у статутному капіталі яких є частка державної, комунальної власності або яка належить державному, комунальному суб'єкту господарювання.

Єдиною підставою для зарахування коштів на депозитний рахунок є постанова/ухвала суду про обрання стосовно підозрюваного, обвинуваченого, підсудного запобіжного заходу у вигляді застави.