flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України, у разі прийняття якого до стажу роботи судді зараховуватиметься робота прокурором, слідчим, за умови наявності стажу роботи на посаді судді не менше десяти років

30 липня 2013, 10:46

 

   24 липня 2013 року у Верховній Раді України зареєстровано  проект Закону України № 3017 "Про внесення зміни до статті 131  Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (щодо стажу роботи судді).
   Як зазначається в законопроекті, такі зміни обумовлені необхідністю усунення дискримінаційних положень в частині соціального забезпечення суддів, які до обрання їх на посади були прокурорами або слідчими. 
   Адже, частиною першою статті 131 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено перелік посад, робота на яких зараховується до стажу роботи на посаді судді, що дає право на відставку судді та отримання щомісячного довічного грошового утримання.
   Однак, до зазначеного переліку не віднесено роботу на посадах прокурорів та слідчих завданнями яких, як і завданнями суду, є забезпечення законності, захисту прав, свобод і охоронюваних законом інтересів громадян. 
   При цьому, частиною п’ятою статті 501 Закону України "Про прокуратуру" визначено, що до стажу роботи прокурорів і слідчих при виході на пенсію за вислугою років зараховується час роботи на посаді судді.