flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ІНСТРУКЦІЙ З ДІЛОВОДСТВА В МІСЦЕВИХ ЗАГАЛЬНИХ ТА АПЕЛЯЦІЙНИХ СУДАХ

 

НОВА ІНСТРУКЦІЯ ПРО ПОРЯДОК РОБОТИ

З ТЕХНІЧНИМИ ЗАСОБАМИ ФІКСУВАННЯ

СУДОВОГО ПРОЦЕСУ

(СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ)

 

З метою реалізації норм нового кримінального процесуального законодавства України затверджено зміни до Інструкцій з діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах (накази ДСА України № 109 і № 110). Відповідні зміни містять новели щодо реєстрації та обліку судових справ і матеріалів кримінального провадження (бланки первинного обліку та індекси). Ці накази набирають чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України.

З 1 січня 2013 року в місцевих та апеляційних судах запроваджується обов’язкове штрих-кодування процесуальних документів (наказ № 111). Автоматизованою системою документообігу суду на кожній сторінці процесуального документа (у тому числі його оригіналу) в момент друку автоматично формується унікальний штрих-код, який в подальшому надасть можливість ідентифікувати документ.

Наказом № 108 від 20 вересня 2012 року затверджена Інструкція про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання).

З відповідними наказами та додатками до них можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Державної судової адміністрації України у розділі «Нормативно-правова база».