flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Малиновський районний суд м. Одеси провів День відкритих дверей для учнів 9-го класу Одеського юридичного ліцею

24 жовтня 2017, 15:10

З метою популяризації і підвищення прозорості діяльності місцевих загальних судів, побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, покращенням доступу до правосуддя 24 жовтня 2017 року у Малиновському районному суді м. Одеси відбувся День відкритих дверей.

Учасниками заходу стали учні 9 класу Одеського юридичного ліцею.

  Прес-секретар Малиновського районного суду м. Одеси, Самойленко Катерина Олександрівна, провела пізнавальну екскурсію, під час якої учні мали змогу ознайомитися з приміщенням Малиновського районного суду м. Одеси, організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду.

    Спочатку, учні завітали до відділу прийому та реєстрації (канцелярії), де співробітники відділу пояснили ліцеїстам, як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, а також продемонструвала процес автоматичного розподілу справ.

   По тому учні мали змогу поблукати лабіринтами архіву суду, в якому зберігається справи. Саме тут, співробітник архіву Людмила Петрівна ознайомила ліцеїстів зі специфікою роботи відділу: повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

   Учні мали змогу  відвідувати зал судового засідання, де їм розповіли про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам та відповіли на питання, які їх цікавили. Також, ліцеїсти дізналися, що таке конвойне приміщення.

 На останок прес-секретар суду подякувала всім учасникам за увагу і активність, побажала натхнення в навчанні, а ліцеїсти, в свою чергу, подякували за можливість побачити функціонування суду зсередини.