flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Малиновський районний суд м. Одеси провів День відкритих дверей для учнів 11-го класу Одеського юридичного ліцею

23 жовтня 2017, 16:04

З метою популяризації і підвищення прозорості діяльності місцевих загальних судів, побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, покращенням доступу до правосуддя 23 жовтня 2017 року у Малиновському районному суді м. Одеси відбувся День відкритих дверей.

Учасниками заходу стали учні 11 класу Одеського юридичного ліцею.

     Заступник керівника апарату  Малиновського районного суду м. Одеси  Ткаченко Юлія Миколаївна,  розповіла про новації у законодавстві з питань судоустрою,   ознайомила з порядком проведення судових засідань та фіксуванням судового процесу, порядком проведення судових засідань у режимі відеоконференції. Розповіла, як працює загальна, кримінальна, цивільна, адміністративна канцелярії; про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в КП Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

Пояснила, в чому саме складається робота архіву та навіщо потрібно конвойне приміщення.

   Учні мали змогу  відвідувати зали судового засідання, де їм розповіли про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

   Учасникам заходу продемонстрували приклади оформлення справ про адміністративні правопорушення, цивільних справ та відповіли на всі питання, які їх цікавили.

 На останок заступник керівника апарату Ткаченко Юлія Миколаївна побажала учням натхнення та успіхів в навчанні, ліцеїсти в свою чергу висловили подяку про цікавий, пізнавальний захід і обіцяли завітати ще з одним візитом.