flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення Малиновського районного суду м. Одеси до громадян та представників ЗМІ

14 грудня 2017, 15:49

В проваджені Малиновського районного суду м. Одеси знаходиться справа  щодо обвинувачення в скоєні умисного вбивства майстра спорту України з кікбоксингу та тайського боксу Лащенко С.С. 

Дане кримінальне провадження має особливу складність через участь у процесі значної кількості осіб та істотного суспільного інтересу з боку громадян м. Одеси. Разом з тим, до теперішнього часу, суд не має можливості розпочати судовий розгляд провадження, у зв’язку з відсутністю перекладача на азербайджанську мову.

Суд звертався до Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області, Посольства Азербайджанської Республіки в Україні, Міністерства закордонних справ України та до Бюро перекладів у м. Одеса для сприяння у залучені перекладача на азербайджанську мову. Але на сьогоднішній день належний перекладач відсутній.

У зв’язку з цим, звертаємось до громадян та представників засобів масової інформації посприяти в залученні  перекладача з/на азербайджанську мову для участі у даному кримінальному проваджені.

Відповідно до ч.2 ст. 122 КПК,  витрати, пов’язані із залученням та участю перекладачів для перекладу показань підозрюваного, обвинуваченого, потерпілого, цивільного позивача та цивільного відповідача, здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

У разі виникнення запитань та пропозицій звертатися

за номером – 048 728 40 27, 048 728 51 05