flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченим у заволодінні злочинним шляхом 2 500 000 гривень продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

11 грудня 2017, 17:27

Малиновський районний суд м. Одеси продовжив запобіжний захід у вигляді тримання   під вартою на 60 днів, групі осіб, які обвинувачуються у розбої, спрямованому на заволодінні майном в особливо крупних розмірах( ч. 4 ст. 187 КК України), заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою в особливо великих розмірах(ч. 4 ст. 190 КК України), організацією озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею напад ( ст.. 257 КК України) , у носінні, зберіганні, придбанні, виготовленні, ремонті, передачі чи збуту вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Як встановило слідство, у період з грудня 2012 року по січень 2016 року один з обвинувачених працював на підприємстві. У 2016 році між ним та директором підприємства виник конфлікт, в результаті чого чоловіка було звільнено.  Після вказаних подій  обвинувачений вступив в змову з групою осіб для подальшого скоєння злочину. Так, чоловіки здійснили дзвінок на номер, яким користувався охоронець підприємства, при цьому підмінивши номер вихідного дзвінка, здійснивши тим самим дзвінок начебто від імені директора підприємства.  Отримавши дзвінок, начебто від директора, охоронець почув жіночий голос, який наказав йому терміново винести наявні в офісному приміщені грошові кошти та документи, які необхідно передати чоловіку, який прибуде через деякий час до офісу. Будучи веденим в оману, охоронець підприємства забрав всі наявні кошти , загальною сумою на 2 500 000 грн. , всю фінансово-господарську документацію та передав їх чоловіку.

Колегія суддів, заслухавши сторону обвинувачення та сторону захисту, вирішила, що підстав для зміни запобіжного заходу не має.

Підготовче судове засідання відкладено на 26 грудня 2017 року о 10 годині 30 хвилин.