flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова та судді Малиновського районного суду м. Одеси взяли участь у відкритті Центру судової комунікації Одеського регіону

05 грудня 2017, 16:28

05 грудня 2017 року за ініціативи та за сприянням  україно-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні» відкрито Центр судової комунікації Одеської області.

Голова Малиновського районного суду м. Одеси – Лічман Леонід Григорович, судді Малиновського районного суду м. Одеси - Бобуйок Ігор Анатолійович та Черевко Сергій Павлович взяли участь у даному заході.

Мета діяльності Центру – покращити інформування громадян про діяльність судової влади Одеської області, забезпечити всеохоплюючий діалог між судами, ЗМІ та громадськістю задля покращення доступу до правосуддя у судах загальної, господарської та адміністративної юрисдикції.

Основним завданням Центру судової комунікації Одеської області, який буде функціонувати на постійній основі, як єдиний комунікаційний майданчик між ЗМІ, громадськістю та судами регіону всіх трьох юрисдикцій є:

  • Створення без бар’єрної комунікації між судами, ЗМІ та громадськістю;
  • Активне інформування громадськості про роботу судів, з метою підвищення іміджу судової влади;
  • Допомога судам у підготовці інформаційних матеріалів;
  • Створення платформи для проведення брифінгів, прес-конференцій, семінарів, тренінгів та інших заходів, для представників судової влади та журналістської спільноти задля підвищення рівня їх знань;
  • Надання підтримки прес-секретарям та суддям-спікерам Одеської області в їх комунікаційній діяльності;
  • Висвітлення актуальних питань, що існують в системі судів, як процесуального, так і організаційно-адміністративного характеру.

Для закріплення намірів судів про взаємодію і співпрацю органів судової влади Одеської області у інформаційно-медійному просторі з метою налагодження та забезпечення ефективних комунікацій між судами Одеської області було підписано Меморандум. Цей стратегічний документ підписали голови всіх судів міста Одеси.

Місце відкриття Центру – Одеський апеляційний господарський суд.