flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Апеляційного суду Одеської області повідомили про втручання в їх роботу

27 липня 2017, 14:44

   

   До Вищої ради правосуддя надійшли повідомлення про втручання в діяльність судді від суддів апеляційного суду Одеської області. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

    Судді апеляційного суду Одещини Погорєлова, Заїкін та Калараш повідомили, що 19 липня під час розгляду ними у складі колегії суддів судової палати з цивільних справ апеляційного суду Одеської області апеляційної скарги на ухвалу Іллічівського міського суду Одеської області від 21 березня 2017 року у справі за скаргою відкритого акціонерного товариства «Донрічфлот» на постанову про відкриття виконавчого провадження та на бездіяльність державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління ДВС Головного територіального управління юстиції в Одеській області понад 10 осіб, що перебували у залі судового засідання, почали поводитись зухвало та агресивно, кричали, сперечались із судом, не реагували на розпорядження головуючого судді, чим порушили порядок під час судового засідання. Їхні дії вдалося припинити тільки після виклику працівників поліції.

 Однак під час розгляду судом наступної справи, за апеляційною скаргою на рішення Суворовського районного суду міста Одеси, ті самі невстановлені особи кричали та вимагали задовольнити заяву про відвід судді Погорєлової С.О., в залі почався безлад, у зв’язку з чим колегія суддів змушена була оголосити перерву.

 Також до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення від суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду про погрози на адресу суддів у зв’язку з виконанням ними своїх обов’язків під час розгляду апеляційної скарги Дніпропетровської міської ради на ухвалу Бабушкінскього районного суду міста Дніпропетровська про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову. 

    Під час проголошення головуючим суддею повного тексту судового рішення учасники процесу вигукували на адресу колегії суддів образливі висловлювання з використанням нецензурної лексики. Судді наголошують, що висловлені цими особами попередження щодо позбавлення життя їх та їхніх близьких родичів про настання негативних наслідків для їхнього здоров’я сприйнято ними як погроза насильством.

Джерело:Українське Право