flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ затвердить сьогодні рейтинги кандидатів до Верховного Суду

27 липня 2017, 11:18

  Вища кваліфікаційна комісія суддів України планує оголосити 27 липня результати кваліфікаційного оцінювання кандидатів до Верховного Суду. Про це повідомив сайт ВККСУ.

  Також Комісія затвердить рейтинги кандидатів на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

  Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила проведення пленарних засідань в рамках другого етапу кваліфікаційного оцінювання.

   За результатами другого етапу кваліфікаційного оцінювання 40% кандидатів із негативними висновками Громадської ради доброчесності припинили участь у конкурсі на посади суддів Верховного Суду. З них 51 кандидат не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді.

  Під час співбесід Комісія припинила участь у конкурсі визнала 25 кандидатів, які отримали негативні висновки ГРД. Ще двох кандидатів Комісія визнала такими без висновка ради доброчесності.

  Загалом із винесених на розгляд Комісії 140 висновків ГРД самостійно скасувала шість та одну інформацію замінила на висновок. Восьмеро кандидатів із негативними висновками подали заяву про припинення участі у конкурсі. Таким чином, Комісією розглянуто 126 висновків ГРД.

 Під час пленарних засідань ВККСУ ще 26 кандидатів не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Стосовно двох кандидатів призупинено кваліфікаційне оцінювання.

 Отже, кількість кандидатів, які не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у новому Верховному Суді від числа розглянутих Комісією висновків ГРД, також становить 40%.

 

Джерело:  Українське Право