flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває досліження доказів за обвинуваченням у колабораційній діяльності колишньої директорки Херсонського академічного ліцею ім. О.В. Мішукова

25 січня 2024, 15:42

Сьогодні 25 січня 2024 року  відбулось судове засідання  за обвинученням громадянки України у пособництві державі-агресору, тобто у вчиненні громадянином України умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, з метою завдання шкоди Україні, шляхом реалізації дій та рішень окупаційної адміністрації (ч.1 ст. 111-2 КК України) та у вчинені дій спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

 

Під час судового засідання досліджувалися відеодокази сторони обвинувачення.

 

Наступне судове засідання призначено на 9 лютого 2024 року на 11.00.

 

Інфомаційно: жінка будучи громадянкою України, колишнім директором Херсонського академічного ліцею ім. О.В. Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ прийняла пропозицію так званої “військово-цивільною адміністрацією Херсонської області” та зайняла посаду так званого “ректора державного бюджетного освітнього закладу вищої освіти Херсонської області Херсонського державного університету” (мовою оригіналу-російською Херсонского государственного университета).

Також, особа обвинувачується в здійсненні діяльності з підбору кадрів на посади професорсько-викладацького складу, впровадження російської мови у роботу загальноосвітнього вищого навчального закладу, здійсненні прийому студентів, а також у тому, що в закладі освіти розпочала навчання за стандартами освіти держави-агресора з загальним застосуванням російської мови як офійної.