flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за зайняття посади начальника Управління молодіжної політики, сім'ї та спорту ВЦА Херсонської області при окупаційній владі

28 грудня 2023, 16:09

Сьогодні, 28 грудня 2023 року суд ухвалив вирок за обвинуваченням особи у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язанної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-гоподарських функцій, у незаконних органів влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч.5 ст. 111-1 КК України).

 

Звертаємо вашу увагу, що кримінальне провадження розглядалось у спеціальному провадженні  (in absentia) - за відсутністю обвинуваченого. При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.  Обвинувачений був поінформований належним чином про дати слухання справи, а також дотримані його права на належне представництво у суді, відповідно до вимог КПК України.

 

Під час судових дебатів сторона обвинувачення просила суд визнати громадянина винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей, а саме 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на строк 15 (п`ятнадцять) років з конфіскацією усього належного майна.

 

Сторона захисту не заперечувала щодо покарання запропанованого прокурором.

 

Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на строк 15 (п`ятнадцять) років з конфіскацією усього належного майна на користь держави.

 

На переконання суду, призначення обвинуваченому саме такого покарання буде справедливим, співрозмірним і достатнім для його виправлення, кари та запобігання вчинення нових злочинів.

 

Інформаційно:  громадянин обвинувачується у тому, що всупереч національній безпеці України, добровільно зайняв посаду начальника Управління молодіжної політики, сім'ї та спорту ВЦА Херсонської області, пов’язану із виконанням організаційно - розпорядчих та адміністративно- господарських функцій в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, в тому числі в окупаційній ВЦА Херсонської області.

   

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

 

Кримінальне провадження розглянула суддя: Федоренко Т.І.

 

Кримінальне провадження: 758/6863/22