flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за зайняття посади “начальника” Експертного криміналістичного центру ГУ МВС в окупованій Херсонській області

01 грудня 2023, 15:32

Сьогодні, 1 грудня 2023 року суд ухвалив вирок за обвинуваченням особи у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 КК України).

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинувачен ого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.

Під час судових дебатів, прокурор просив визнати громадянина винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей, а саме 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади на 15 років та з конфіскацією усього особистого майна.

В свою чергу, захисник обвинуваченого просив постановити виправдувальний вирок.

Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правозахисних і правоохоронних органах та займатися діяльністю яка пов'язана з наданням публічних послуг строком на 15 років з конфіскацією усього особистого майна.

Інформаційно: у травні 2022 року громадянин погодився на пропозицію невстановлених осіб з числа військовослужбовців та представників спецслужб РФ у місті Херсоні та добровільно зайняв посаду так званого «начальника лабораторії наркотичних засобів та психотропних речовин, лікарських засобів та отруйних речовин, вибухових речовин та продуктів пострілу Експертного криміналістичного центру ГУ МВС B Херсонській області», тобто посаду у незаконно створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території міста Херсона правоохоронному органі.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Кримінальне провадження розглянула суддя: Поліщук І.О.

Кримінальне провадження: 521/234/23