flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо судового засідання за обвинуваченням низки осіб у просвоєнні майна Херсонської філії “УКРПОШТИ” під час окупації м. Херсон

29 листопада 2023, 13:13

Сьогодні, 29 листопада 2023 року було продовжено судовий розгляд кримінального провадження відносно Сальдо В.В., Губарєвої К.Ю, Фірмана В.І., Принь О.Г., Дубініної Т. В., Горлачової І.А., Міхнєва С.Б. обвинувачених у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Судовий розгляд відбувається  у спеціальному судовому провадженні in absentia.

Під час судового засідання відбувся допит свідків сторони обвинувачення.

Станом на теперішній день, судом у повному обсязі досліджені значні обсяги письмових доказів сторони обвинувачення, досліджено аудіо та відео докази з цифрових носіїв, та допитані майже всі свідки заявлені стороною обвинувачення.

Наступне судове засідання призначено на 8 грудня 2023 року о 15.00.

Інформаційно: зазначені вище особи обвинувачуються у незаконному заволодінні майном та цілісними майновими комплексами з матеріально-технічними ресурсами Херсонської філії “УКРПОШТИ” та створенню на базі потужностей підприємства «Почти Херсону», повністю підконтрольної окупаційної владі, яка вподальшому планувалась об'єднанню с поштою росії. Також фігуранти провадження, обвинувачуються у заволодінні близько 200 одиницями вогнепальної зброї з повним боєкомплектом, яке знаходилось в Херсонській філії “УКРПОШТИ”.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Кримінальне провадження роглядає: суддя Черевко С.П.

Номер кримінально провадження: 521/9452/23