flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено судовий розгляд за обвинуваченням директора школи №51 у м.Херсон при окупаційній владі

25 жовтня 2023, 16:51

Сьогодні, 25 жовтня була завершена стадія судового розгляду за обвинуваченням громадянки України у здійсненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч.3 ст. 111-1 КК України) та в умисних діях спрамованих на допомогу державі-агресору, окупаційній адміністраціїї державі-агресора, з метою завдання шкоди Україні, шляхом реалізації рішень та дій держави-агресора, окупаційної адміністрації держави-агресора ( ч.1 ст.111-2 КК України

Під час судового розгляду судом у повному обсязі були досліджені більше 2 томів письмових доказів, документів, речових доказів, переглянуто значну кількість відео з цифрових носіїв та мережі інтернет, та допитано всіх заявлених сторонами свідків.

Також, сьогодні судом була визначена дата проведення СУДОВИХ ДЕБАТІВ та можливий день проголошення вироку по справі.

Кримінальне провадження розглядається у спеціальному провадженні (in absentia).

Інформаційно: громадянка України обвинувачується у тому, що добровільно погодилась на пропозицію представників окупаційної влади Херсонської області щодо незаконного проголошення її «директором Херсонской школы №51 г. Херсона». Згодом, встановила нову охорону та обмежила доступ до навчального закладу до тих осіб, які не погодились співпрацювати з окупаційною владою. В подальшому: здійснювала підбір вчителів, які будуть працювати в школі від окупаційної влади та вроваджувала освітні програми країни-агресора. Також, обвинувачується у вчиненні дій, спрямованих на забезпечення не належним їй житлом представників із країни-агресора.

Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.