flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інститут підготовки професійних суддів

Між Державною судовою адміністрацією України та Національним університетом «Одеська юридична академія» (далі - Університет) 29 липня 2011 року укладений договір про співробітництво в галузі юридичної освіти та науки.

Відповідно до зазначеного договору Університет, зокрема, зобов'язаний приймати за конкурсом на денну форму та на заочну форму навчання зарахованих на конкурсній основі з числа рекомендованих Державною судовою адміністрацією України осіб за рахунок державного бюджету.

З огляду на це, просимо надати пропозиції щодо участі в професійному відборі кандидатів для вступу до зазначеного навчального закладу.

Кандидатам, які відповідають вимогам, передбаченим Правилами прийому до Національного університету «Одеська юридична академія» на 2013 рік, для участі в професійному відборі начальник територіального управління Державної судової адміністрації України видає рекомендації. Рекомендація має містити відомості щодо рівня професійної спрямованості кандидата на роботу в судових органах, розуміння специфіки майбутньої роботи, що визначається під час співбесіди з кандидатом.

До територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області до 20 червня 2013 року подаються такі документи: письмова заява кандидата про видачу направлення в довільній формі, в якій кандидатом зазначається про ознайомлення з обов'язком відпрацювати після закінчення навчання в судових органах не менше трьох років; копія паспорту, копія сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти; копії грамот, нагород, похвальних листів, інших заохочувальних відзнак, що підтверджують участь у відповідних профільних конкурсах.

Професійний відбір здійснюється Державною судовою адміністрацією України на підставі плану прийому-добору абітурієнтів у 2013 році.

Критеріями професійного відбору у 2013 році є:

успішність навчання як сума середнього балу документа про повну загальну середню освіту та сума балів сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти;

участь у профільних конкурсах, підтверджена копіями грамот, нагород, похвальних листів, інших заохочувальних відзнак.

За результатами відбору абітурієнту видається договір-направлення Державної судової адміністрації України, для участі у конкурсному відборі для зарахування на навчання до Університету.

Після отримання договору-направлення на навчання абітурієнти особисто подають до приймальної комісії Університету наступні документи: До заяви, поданої в паперовій формі, вступник додає:

         документ державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо- кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього, за особистим вибором оригінали або копії;

         сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти) за особистим вибором оригінали або копії;

         копію документа, що посвідчує особу та громадянство;

         медичну довідка за формою 086-О або її копію;

         шість кольорових фотокарток розміром 3x4 см. Вступники мають право подавати сертифікати зовнішнього

незалежного оцінювання, виданий у 2013 році, або сертифікати чи їх дублікати за 2008, або 2009, або 2010, або 2011, або 2012 рік.

Усі копії документів засвідчуються з оригіналами приймальною (відбірковою) комісією Університету, або в установленому законодавством порядку. Копії документів без пред'явлення оригіналів не розглядаються.

На вимогу вступника приймальна (відбіркова) комісія засвідчує копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо- кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання.

Зазначаємо, що більш детальну інформацію щодо умов вступу до Університету можна отримати на сайті http://onua.edu.ua/.

Також звертаємо увагу, що загальні умови прийому до вищих навчальних закладів визначені наказом Міністерства освіти і науки України від 5 листопада 2012 року № 1244 «Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році».

 
 

Водночас повідомляємо, що на виконання вимог статті 56 Закону України «Про вищу освіту», між студентами, які вступають на навчання за направленнями Державної судової адміністрації України, Державною судовою адміністрацією України та вищим навчальним закладом укладаються тристоронні угоди про підготовку фахівців за державним замовленням.